Výsledky grantového řízení ING Bank Fondu NTMd

ING Bank Fond NTMd_logo.jpg

20. 4. 2021

Velká radost a zodpovědnost, to je pro nás každé setkání grantové komise ING Bank Fondu Nadace Terezy Maxové dětem. Společně podporujeme vzdělávání, rozvoj talentů a mimoškolní aktivity pro děti z ústavní péče a náhradních rodin. V nadaci hlídáme, aby každá vynaložená koruna přinesla žadatelům konkrétní zlepšení jejich situace, zvažujeme dopad pro každou žádost. A když peníze rozdělujete s dlouhodobým parťákem jako je banka ING, pak za sebou můžete vidět dlouhou řádku osudů a talentů, kterým jsme pomohli lepším směrem.

V jarním kole jsme rozdělili 588 140 Kč: podpořili jsme 43 žádostí - 23 žádostí náhradních rodin a 20 projektů organizací či zařízení ústavní výchovy. Kompletní výsledky tohoto grantového kola naleznete ZDE

Zaměřili jsme se opět na projekty vzdělávání, doučování a rozvoje dětí. „Vzdělávání a rozvoj znevýhodněných dětí nesmí zastavit ani současná pandemie koronaviru. Podpořili jsme tak například projekty, které umožní doučování dětí nebo zajistí ochranné pomůcky pro dobrovolníky, kteří pomáhají v dětském domově s doučováním. Zároveň věříme, že se pandemická situace do léta zlepší a děti budou moci vyrazit na tábory, a proto jsme schválili příspěvek na letní prázdninové pobyty pro přibližně 150 znevýhodněných dětí. Schválili jsme i příspěvky na řadu hudebních, sportovních a dalších kroužků a také u nich si všichni přejeme, aby si je děti mohli užít,“ vysvětluje Pavel Heřmanský, předseda grantové komise ING Bank Fondu NTMd.

Další grantové řízení se bude konat opět na podzim, sledujte prosím náš web pro další informace.

O nadaci > Novinky > Výsledky grantového řízení ING Bank Fondu NTMd