Pomoc na míru

NTMD_covid_vzdelani.jpg

21. 1. 2021

Naší cestou je pomoc na míru: příběh z Centra J. J. Pestalozziho dokazuje, jak důležitou úlohu sehrává pomoc pedagoga během nouzového stavu. Doučování v azylovém domě jsme podpořili v rámci programu Prevence. Pomáháme tak dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Jirkovi bylo skoro 9 let, ale jeho slovní zásoba tomu neodpovídala. Nedokázal skloňovat či dokonce pojmenovat některé předměty. Individuální konzultace probíhaly zpočátku 2x v týdnu po 30ti minutách, skupinové aktivity 1x v týdnu. V době jarního přerušení školní docházky bylo zřejmé, že maminka si s Jirkovou školní látkou nevěděla rady a také nemohla zajistit výuku online. Konzultace tak byly navýšeny na nejméně hodinu denně pět dní v týdnu a nahradily částečně domácí výuku. Po návratu do školy dostal Jirka od třídní učitelky pochvalu za zvládání školních povinností a píli během domácí přípravy a 1. třídu dokončil s vyznamenáním. I maminka dokázala uzpůsobit denní režim školním povinnostem a při psaní úkolů se Jirkovi věnuje mnohem více, obzvláště v českém jazyce a psaní, kde potřebuje větší dohled.”

O nadaci > Novinky > Pomoc na míru