TERIBEAR rozhýbal celou republiku

předání šeku_TM_BW_2.jpg

5. 10. 2020

Šestý ročník charitativního happeningu Hýbejte se s TERIBEARem aneb Prima pohyb s medvědem powered by ŠKODA AUTO, je za námi. V letošním roce měl kvůli pandemii koronaviru zcela jinou podobu, účastníci happeningu se nemohli sejít na jednou místě, díky mobilní aplikaci ale vznikla virtuální komunita a zapojit se mohl každý, kdekoli a kdykoli. Každý zdolaný kilometr proměnili partneři akce v 10 korunovou konkrétní pomoc. Celkem se tak za 24 dnů, po které akce trvala díky 23 116 účastníkům připsalo na konto pomoci 10 000 000 korun! Výsledná částka pomůže například dětem z dětských domovů, maminkám z azylových domů nebo rodinám v nouzi. Charitativní happening pořádala již pošesté Nadace Terezy Maxové dětem.

Letošní ročník byl úplně jiný než ročníky předešlé. Jsme moc rádi, že jsme se rozhodli realizovat jej i v této virtuální podobě, protože situace to jinak neumožňovala. Z mnoha reakcí víme, že to účastníci happeningu ocenili a neváhali podpořit TERIBEARa svým vlastním pohybem i na dálku. Věřím, že příští rok se zase všichni společně potkáme na jednom místě. Moc děkuji všem, kteří sbírali kilometry pomoci při běhu, procházce po lese nebo třeba cestou do práce. Vážíme si každého kroku,“ říká patronka akce, Tereza Maxová.

Největší počet kilometrů, 1 440 km, připsala svým pohybem Eva Vaidová, která se zapojuje do charitativní akce každoročně, stejně jako druhý Jan Čížek, který pomohl 1366 kilometry. V dětské kategorii do 15 let byla nejpilnější sběračkou kilometrů Frederika Sekowská s 583 kilometry. I v letošním roce se mohly zapojit firemní a rodinné týmy. Nejvíce kilometrů nasbíral firemní tým Accenture, který obsazuje přední příčky také tradičně, jeho členové společnými silami připsali 26 255 kilometrů pomoci. Z finálního leaderboardu je patrné, že virtuální happening opět podpořili i ti, kteří se pravidelně zapojovali do předešlých ročníků akce. Ovšem nejenom oni, díky bezlimitnosti se happening odehrával ve všech regionech České republiku a do pomoci pro TERIBEARa se nadšeně zapojili také lidé z 38 zemí světa!

Děkujeme všem účastníkům akce, kteří se letos zapojili a také našim dlouhodobým partnerům, bez nichž bychom akci nemohli realizovat.
Generální partner: ŠKODA AUTO
Generální mediální partner: MAFRA
Ve spolupráci s: Prima
Hlavní partner: banka ING