Projekt Rozjedu to! pomohl dětem během mimořádných opatření

Rozjedu_To.jpg

26. 5. 2020

Děti vyrůstající v ústavní péči mají dlouhodobě slabší šanci na vzdělání a ztížené podmínky při výběru povolání. Koronavirová krize tyto nerovnosti jen potvrdila. Jsme rádi, že i za mimořádné situace pomáhal náš projekt Rozjedu to!, který realizujeme s partnerem ŠKODA AUTO. Cílem projektu je motivovat tyto děti ve věku 11–15 let ke vzdělání a osobnímu i profesnímu růstu. Aktuálně podporujeme celkem 43 dětí v 5 dětských domovech.

"V projektu jsme zapojeni už několikátý rok, rádi spolupracujeme. Nejedná se totiž jen o doučování dětí, ale i exkurze do různých podniků, kde děti získávají motivaci k výběru vhodného učebního či studijního oboru. Nejvíce se jim líbilo v Mall.cz a ŠKODA AUTO. Hlavní snahou je pro nás udržet děti s pomocí doučování na základní škole tak, aby neopakovaly ročník nebo nemusely přejít do základní školy praktické, a to se zatím daří," říká Alena Dědečková, ředitelka DD Vrchlabí.

Jak projekt pomáhal během nouzového stavu v dalších zapojených dětských domovech? Přečtěte si ZDE

O nadaci > Novinky > Projekt Rozjedu to! pomohl dětem během mimořádných opatření