Velikonoce pro ženy z azylových domů

velikonoce_azylove_domy.jpg

14. 4. 2020

Díky epidemii  koronaviru byly letošní velikonoční svátky poněkud netradiční a pro většinu z nás plné obav. My jsme se s nadací rozhodli přinést trošku radosti těm, co to obzvláště potřebují.

O něco svátečnější Velikonoce si letos užily maminky a děti z pěti azylových domů, zapojených do našeho projektu MADE BY. Rozhodli jsme se poslat jim potravinové balíčky a obohatit jejich svátky o věci, které si běžně dovolit nemohou, jako je ovoce a vitamíny a další kvalitní potraviny. Díky balíčkům od nadace pekly beránky, mazance a vařily dobroty. Prostě si mohly užít sváteční stůl, na jaký jim obvykle po zaplacení nájmu a základních potřeb už nezbývá. Dárek přinesl radost na obou stranách - maminky dostaly něco, co nečekaly, my jsme mohli smysluplně pomoci a poděkovat jim za roušky, které během epidemie obětavě šijí. Největší radost měly děti - a to nás hřeje ze všeho nejvíc.

Projekt MADE BY vrací maminkám v azylových domech naději na stabilní a bezpečný domov. Jedním ze společných problémů klientek azylových domů je nedostatek finančních prostředků či dluhy. Hlavním záměrem projektu je proto zvýšení finanční gramotnosti klientek azylových domů. Formou pravidelných seminářů, na kterých dostávají ženy praktické tipy a rady, jak mít finance pod kontrolou či jak se vypořádat s dluhy. Paralelně s teorií probíhá i část praktická, kde ženy vyrábějí nejrůznější výrobky (přívěsky, ekologické nákupní sáčky apod.) a získávají tak nové zkušenosti.

O nadaci > Novinky > Velikonoce pro ženy z azylových domů