Často se dotýkáte našich srdcí...

UNOR_NTMD_final.jpg

25. 2. 2020

Taky znáte ten pocit, že máte práci, která vás těší a naplňuje, ale po letech už mnoho pozitivního, co přináší, vnímáte spíš automaticky? Pod intenzitou zážitků, práce a všech příležitostí se zaměřujete primárně na to, co bezprostředně přichází a je třeba udělat, než byste se zastavili a vychutnali radost z výsledků?

I já tento pocit důvěrně znám, byť se snažím, čas od času, „naordinovat“ krátké zastavení. Ne vždy úspěšně, nebudu lhát.

A pak, kdy to nejméně čekáte, přijde vzpruha, která je odměnou a dodá vám energii nejen do dalších dní, ale měsíců. Jako třeba tento dopis, který jsme dostali od jednoho pěstounského táty, který nám napsal: „Tak tu sedím a přemýšlím o tom, co prožívám s těmi mými pacholíky... Bylo mi trochu smutno a cítil jsem se tak trochu sám. Děti si razily svoje a moc nepřemýšlely o tom, co to se mnou dělá. Zazvonil telefon: "Tady Nadace Terezy Maxové..." Najednou byly smutky a osamělost pryč! Přemýšlel jsem o tom, proč se to stalo a pak mně to došlo. Na druhé straně byl člověk, který mi chtěl pomoci. Nepředstíral, on se opravdu snažil, on opravdu chtěl. Proč vám to píšu? Abyste věděli, že vaše práce má i jiný rozměr, než materiální zajištění. Často se dotýkáte našich srdcí.“

Co k tomu dodat. Díky! To je nejvíc pochvala. I nám není vždy do zpěvu a jsou dny, kdy je tíha všech příběhů lidské beznaděje nadmíru koncentrovaná….ale pak celý tým dostane ocenění a pochvalu, jako je tato, které se nic nevyrovná. A my se s radostí, zas a znova pouštíme do práce. Hřeje nás víc než jindy pocit smysluplnosti a pokory za to, že díky našim dárcům a partnerům můžeme.

Terezie Sverdlinová

O nadaci > Novinky > Často se dotýkáte našich srdcí...