Podpora Dětského krizového centra

comics-1.jpg

13. 1. 2020

Máme radost, že i letos můžeme podpořit projekt preventivních komiksových příběhů Dětského krizového centra, které již přes 25 let poskytuje odbornou pomoc dětem týraným, zneužívaným, zanedbávaným a dětem v závažných životních situacích.

Preventivní komiksové příběhy pro děti a dospívající
 zvyšují poučenost dětí o rizikových, ohrožujících a traumatizujících situacích, jimž mohou být vystavené ve svých rodinách, vrstevnických kolektivech, v kyberprostoru, či ze strany cizích lidí.

Cílem projektu je zvyšování informovanosti dětí tak, aby dokázaly zavčasu rozpoznat ohrožení a stěžejní kritéria pro identifikaci následujících patologických jevů: fyzické týrání, sexuální zneužívání, citové nepřijetí dítěte v rodině, domácí násilí, rozpad rodiny, nebezpečí internetu, sebepoškozování, poruchy příjmu potravy, poruchy chování, ztráta blízké osoby, nechtěné těhotenství, užívání alkoholu u nezletilých, nebezpečí kyberprostoru; sexuální experimentování apod.

Dětské krizové centrum připravilo i krátká videa týkající se daných témat, která naleznete ZDE

O nadaci > Novinky > Podpora Dětského krizového centra