Sportovně-motivační setkání v rámci projektu Rozjedu to!

RozjeduTo_28.11..jpg

2. 12. 2019

Ve čtvrtek 28. listopadu se uskutečnil fotbalový turnaj, kterého se zúčastnily děti z dětských domovů a také osobnosti ze světa sportu. Akce byla realizována v rámci projektu Rozjedu to!, který je partnerským projektem Nadace Terezy Maxové dětem a ŠKODA AUTO a.s. Cílem tohoto projektu je účinně motivovat mládež ve věku 11 až 15 let umístěnou v dětských domovech ke vzdělání a rozvoji jejich osobního i profesního růstu.

Na základě rozsáhlého výzkumu jsme zjistili, že dětem z dětských domovů nejvíce chybí motivace a vzory, které by mohly následovat. Proto pořádáme podobná setkání, v rámci nichž se děti potkají se zajímavými lidmi a vyzkouší si třeba něco nového. Vyslechly si inspirativní vyprávění, a hlavně jsme se všichni skvěle bavili,“ přibližuje záměr projektu Terezie Sverdlinová z Nadace Terezy Maxové dětem.

Děti z dětských domovů Krnsko, Nymburk, Býchory a Mladá Boleslav přijely do Prahy, aby se zúčastnily přátelského sportovního utkání. Kapitány týmů byly slavné osobnosti: patronka Nadace, Tereza Maxová, legendární fotbalista, Karel Poborský, sportovní komentátor a úspěšný hokejista, David Pospíšil a filmový a reklamní režisér a herec, Jakub Kohák. Ve fotbalovém utkání byl nakonec nejlepší tým Jakuba Koháka, Drsňáci žraločáci se zubama jako břitvy. „S klukama se nám hrálo skvěle a viděl jsem tady hned několik sportovních nadějí,“ řekl kapitán vítězného týmu, Jakub Kohák.

Finálová utkání komentovala profesionální moderátorka sportovních zpráv Barbora Černošková. Po skončení turnaje si děti vyslechly inspirativní příběhy osobností. Karel Poborský promluvil o své sportovní cestě, která vedla z Třeboně až do Manchesteru United. David Pospíšil připomněl jak je důležité, nejenom ve sportu, věnovat se svému snu a nevzdávat se. Jakub Kohák zase hovořil o kreativní práci a o tom, že prohry nás mohou posunout dopředu. „Je důležité nalézt něco, co nás baví a tomu se věnovat a nepřestat ani ve chvíli, kdy se nám něco nepovede,“ dodala Tereza Maxová.

Setkání bylo realizované v rámci projektu Rozjedu to! "Tento projekt je už šestým rokem příležitostí, jak postavit děti z domovů na prahu dospělého života na stejnou startovní čáru, jako ty ostatní. Získat lepší vzdělání, udělat si představu o tom, jak vypadají různá zaměstnání a samozřejmě také něco zažít,“ přibližuje záměr projektu Rozjedu to! ředitel vnějších vztahů ŠKODA AUTO Michal Kadera.

O nadaci > Novinky > Sportovně-motivační setkání v rámci projektu Rozjedu to!