Letní Výtvarný Salon podpoří nadaci

Jan Pištěk TMax 4.jpg

12. 7. 2019

Letní Výtvarný Salon KODL Contemporary již potřetí představuje přední umělce současné scény. Sjednocujícím prvkem je nejen důraz na kvalitu, ale také originalita projevu, určitá suverenita a nezařaditelnost. Výstavu můžete zhlédnout v prostorách Galerie KODL na Národní třídě do 30. srpna.

Kodl Contemporary pokračuje v tradici podpory významných nadačních či charitativních projektů. Část výtěžku z prodeje obrazů vystavených během Letního Výtvarného Salonu bude tentokrát předána naší nadaci.

Svá díla tentokrát představují Jan Kaláb, Pasta Oner, Jan Pištěk, Lukáš Rittstein a Ivana Štenclová. Mezinárodní rozměr výstavy přináší účast předního rakouského autora Huberta Scheibla, který je zastoupen v mnoha mezinárodních sbírkách jak v Evropě, tak v USA.

Jedním z prvních prodaných obrazů bylo dílo Jana Pištěka TMax 4. Díky exkluzivní možnosti nahlédnout do osobního archivu Terezy Maxové a svolení použít vybrané snímky unikátních aktů jako předlohu k obrazům, se zrodil nápad vytvořit samostatnou minisérii s postavou slavné modelky. Pomocí digitální airbrushové malby byla na plátno přenesena vybraná předloha, která se stala Pištěkovi podkladem pro vlastní dílo. Sběratelskou atraktivitu díla zvyšuje fakt, že původní snímky nafotil světově proslulý fotograf a hudebník Bryan Adams.

Děkujeme mnohokrát za podporu!

O nadaci > Novinky > Letní Výtvarný Salon podpoří nadaci