MBPFW.jpg

19. 3. 2018

Sobotní večer 17. března 2018 byl slavnostní tečkou za prvním přehlídkovým dnem Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a stejně jako ve dvou uplynulých letech byl věnován charitě.

V rámci benefičního večera pořádaného magazínem PROČ NE?! Hospodářských novin a pražským týdnem módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week ve prospěch Nadace Terezy Maxové dětem se nejprve uskutečnila exkluzivní aukce, ve které se dražila dvě mimořádná díla. Sama patronka a zakladatelka nadace, Tereza Maxová, poskytla velkoformátový signovaný výtisk fotografie, kterou pořídila pro vánoční speciál magazínu PROČ NE?!. Černobílý snímek, který Tereza Maxová vytvořila poprvé v roli fotografky, je inspirován dílem Stevena Meisela a oslavuje přirozenou ženskou krásu. Tvář této fotografie a také řady luxusních značek i obálek světových magazínů, topmodelka Denisa Dvořáková, svou účastí přímo podpořila dobročinný večer.

Druhou dražení položku poskytl jeden z nejvýraznějších českých umělců současnosti, Krištof Kintera. Unikátní objekt - rostlinu ze série Postnaturalia nesoucí název Electra Hybrida Urbanus vytvořil Kintera exkluzivně pro tento večer.

Vydražené prostředky byly navýšeny o průběžnou spolupráci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a Nadace Terezy Maxové dětem. Celková částka ve výši 1 750 000 Kč bude věnována na pomoc ohroženým rodinám - tam, kde hrozí rozpad rodiny a odebrání dětí do ústavu. „Cílem naší pomoci je zasáhnout v krizové situaci a pokusit se rodinu zachránit před rozkladem. Pokud jsou rodiče navzdory krizi schopni se o děti nadále dobře starat, je špatné trhat rodinu ze sociálních důvodů,“ uvedla k využití výnosu Tereza Maxová.

Po aukci se konala módní přehlídka, která představila novou kolekci designérského dua CHATTY návrhářek Anny Tuškové a Radky Sirkové.

Poděkování patří partnerům, bez nichž by nebylo možné benefiční večer uskutečnit: DSC Gallery, aukční dům Dorotheum, Bohemia Sekt, restaurace Soho a kavárna CafeCafe. A velké poděkování patří také vydražitelům aukce. Mnohokrát děkujeme!

O nadaci > Novinky > Mercedes-Benz Prague Fashion Week a magazín PROČ NE?! podpoří nadaci částkou 1 750 000 Kč

RENOMIA, a.s. Travelport - GalileoAccentureING