RA6A1922.jpg

23. 2. 2018

V rámci charitativního projektu ROZJEDU TO! Nadace Terezy Maxové dětem a ŠKODA AUTO, který je určený na podporu vzdělání a rovných příležitostí pro děti z dětských domovů, bylo ve čtvrtek 22.2. uspořádáno inspirativní olympijské odpoledne.

Děti z dětských domovů v Krnsku, Holicích a Brně se sešly v Olympijském Mall.cz parku v Brně, kde si mohly vyzkoušet různé sportovní disciplíny a zažít tu správnou atmosféru. Měly též možnost se setkat se známými osobnostmi – Radkem Štěpánkem, Jitkou Schneiderovou a Renatou Langmannovou a  promluvit si s nimi o osobní motivaci dosáhnout na své sny.

Projekt ROZJEDU TO! se dlouhodobě snaží podpořit znevýhodněné děti ve vzdělání a díky individuálnímu přístupu, např. formou doučování či mentoringu zvýšit jejich motivaci pro studium. V rámci projektu mají též možnost navštívit různá firemní prostředí, kde se mohou inspirovat pro volbu budoucího povolání.

Velmi nás potěšila možnost pozvat děti do Mall.cz Parku v Brně, kde si mohly zasoutěžit, zažít olympijskou atmosféru a setkat se s inspirativními osobnostmi. Je to první vlaštovka naší spolupráce se společností Mall.cz a moc se těšíme na její pokračování“, uvedla ředitelka nadace, Terezie Sverdlinová.

V rámci olympijského odpoledne si děti měly také možnost vyzkoušet různé typy sportovních disciplín jako jsou: curling, biatlonová střelba, běh v bludišti, bruslení na ledové ploše a pumptrack, zasoutěžit si i se setkat s tenistou Radkem Štěpánkem, herečkou Jitkou Schneiderovou a modelku Renatou Langmannovou. Ti s nimi hovořili především o tom, jaká byla jejich cesta k úspěchu, jak je důležité pracovat s motivací a jak se dále rozvíjet.

O nadaci > Novinky > V rámci projektu ROZJEDU TO! zažily děti z dětských domovů olympijskou atmosféru v Mall.cz Parku v Brně