TERIBEAR potřetí rozhýbal Prahu!

Tereza Maxová a Michal Kadera ze ŠKODA AUTO s šekem.jpg

18. 9. 2017

Charitativní happening TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem, který pořádala potřetí Nadace Terezy Maxové dětem, opět v letošním roce posunul laťku o pěkný kus výš. Celkově podpořilo charitativní happening více než 12 000 lidí. Ti, kteří přišli na vrch Vítkov, společnými silami naběhali nebo nachodili úžasných 226 286 kilometrů. Celková částka, která se díky jejich pohybu a touze pomáhat vybrala, byla neuvěřitelných 11 314 320 korun!

Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Nejen tím, kolik lidí přišlo a kolik peněz jsme získali pro dobrou věc, ale hlavně tím, že jsme na trati mohli společně sdílet spoustu zajímavých lidských příběhů a že jsme pomáhali ostatním. Vznikla tak pozitivní vlna solidarity, která zaplavila Vítkov. Chtěla bych poděkovat všem, jste báječní a budeme se na vás těšit příští rok,“ říká k nečekanému výsledku patronka akce Tereza Maxová.

Největší počet kilometrů pomoci připsal na teribeaří počítadlo, stejně jako v loňském roce, pan Jiří Juřica, který za 10 dnů zdolal 770 kilometrů! V ženské kategorii se na prvním místě v leaderboardu umístila Eva Vaidová s 503 kilometry. V kategorii dětí zářila jedenáctiletá Alžběta Franklová, která nasbírala 320 kilometrů a zároveň je i členkou vítězného rodinného týmu Človíčci, kteří společně připsali 1056 kilometrů. Kategorii týmů opanovala ZŠ Jeseninova, která dokonce absolvovala 48 hodinový běh pomoci, který určitě přispěl k celkovému výsledku 14453 kilometrů.

Za každý kilometr, který byl na trase dlouhé 1,2 km zdolán, věnovali partneři akce 50 Kč na podporu konkrétních příběhů či projektů Nadace Terezy Maxové dětem. TERIBEAR však nehýbe jenom Prahou, ale také Mladou Boleslaví, regionální kolo happeningu se zde uskuteční již ve středu 20.9. "Společenská odpovědnost je pro ŠKODA AUTO pevnou součástí firemní kultury. Myšlenkou TERIBEAR hýbe Prahou a Mladou Boleslaví je pomáhat tam, kde je nejvíce třeba. Jsme rádi, že již třetím rokem můžeme stát po boku jako generální partner," říká Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO odpovědný za lidské zdroje. "Na pražském TERIBEAR okruhu vládla ve dne i noci výborná atmosféra. Pevně věřím, že se podobné výkony podaří zopakovat již tuto středu na naší regionální akci TERIBEAR hýbe Mladou Boleslaví," dodává Bohdan Wojnar.

Akce by nebyla možná bez podpory partnerů, kteří naběhané kilometry proměňovali na finanční pomoc. Zároveň se jejich zaměstnanci aktivně zapojili do charitativního happeningu a sbírali kilometry na trati jako tým. "Pro nás je důležité, že za ING Bank team letos s TERIBEAREM na Vítkově běhalo více než sto našich zaměstnanců. Což je více než v minulosti," říká Isold Heemstra, generální ředitel ING Bank."Je to ukázkou toho, že podpora takovéto společensky odpovědné akce dává našim lidem smysl. Velmi mě těší, že na podporu lepších příběhů nezaopatřených dětí se rozhodl běhat téměř každý druhý kolega z naší ING Bank," doplňuje Heemstra.

Partnery třetího ročníku akce byli a nadační poděkování náleží:

Generálnímu partnerovi: ŠKODA AUTO

Hlavním partnerům: Astrid, Coca Cola HBC Česko a Slovensko, Travelport Galileo

Partnerům: ING Bank, Feedo.cz Lehčí život maminkám, Presco Group a SURI

Technology partner: KSWR, TRI

Partner pro prodej TERIBEAR: Luxor

Partner pro dobrovolnictví: Palestra

Partner pro dětský pohyb: REMAX Česká republika a Accenture

Generální mediální partner: MAFRA, a.s.

Ve spolupráci s: PRIMA, Rádio KISS

S mediální podporou: Country rádio, DNES, Metro, Onadnes.cz, 5plus2, Téma.

Dále děkujeme: Bageterie Boulevard, Bird&Bird, Blue Gekko, Brand Concept, C-In, DEK Stavebniny, Edwards, Emirates, Chanel Crossings, inpublic group, Nespresso, Pickwick, Pražská energetika, Pražské vodovody a kanalizace, Prima ženy, Segro, ToiToi, Tvůj DJ, Tiskárna v ráji a Zátiší Catering.

Akce se konala pod záštitou náměstka primátorky hl. m. Prahy, pana Petra Dolínka a starostky MĆ Prahy 3, paní ing. Vladislavy Hujové.

VŠEM ZE SRDCE DĚKUJEME!!!

O nadaci > Novinky > TERIBEAR potřetí rozhýbal Prahu!

RENOMIA, a.s. Travelport - GalileoAccentureING