Poznávání profesí v rámci projektu Rozjedu to!

rozjeduto.jpg

21. 3. 2017

V úterý 21.3. jsme s dětmi z dětských domovů v Holicích a Poličce v rámci projektu Rozjedu to!, který podporuje ŠKODA AUTO a.s. opět vyrazili poznávat pracovní profese a pracovní prostředí. Tentokrát jsme zamířili do společností MEDESA s.r.o. a HŠV stroje, a.s. v Poličce.

Ve společnosti MEDESA s.r.o., která se zaměřuje na poskytování produktů a služeb v laboratorní medicíně, technologiích pro vědu a výzkum, funkční diagnostice a ošetřovatelství se nám dostalo velmi milého přivítání ze strany jednatele a jednoho ze zakladatelů společnosti pana Otakara Klepárníka.

V krátké prezentaci nám pak, společně s paní Olgou Kleinovou ze společnosti HŠV stroje, a.s., která se zaměřuje na strojní výrobu, představili obě firmy, čím se zabývají a jaké pracovní profese se zde mohou uplatnit. Po prezentaci následovala prohlídka prostor obou společností. Děti se dozvěděly, jak fungují některé laboratorní přístroje, zaměřené na testování krve, jak se skladují náhradní díly a náplně do těchto přístrojů. Ve společnosti HŠV stroje, a.s. zase měly možnost vidět, jak se zpracovávají příslušenství na hydraulické lisy, které zde vyrábí a i lisy samotné.

I přesto, že obě společnosti jsou svým zaměřením odlišné, jejich společný přístup ke svým zaměstnancům a práci samotné ukázal dětem, že lze nalézt uplatnění, pokud se snaží a chtějí něčeho dosáhnout.

Chceme ještě jednou moc poděkovat všem, kteří věnovali dětem svůj čas, a budeme se těšit na další možnou spolupráci.

O nadaci > Novinky > Poznávání profesí v rámci projektu Rozjedu to!

RENOMIA, a.s. Travelport - GalileoAccentureOriflame