Benefiční večer Mercedes-Benz Prague Fashion Week a magazínu Proč ne?!

MBPFW.jpg

20. 3. 2017

Sobotní večer 18. března byl slavnostní tečkou za prvním přehlídkovým blokem módního týdne Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW17 a stejně jako minulý rok si vzal za cíl pomáhat.

Pořadatelé se po loňské aukci, která umožnila zajistit studijní stipendia pro 25 mladých lidí pocházejících z dětských domovů, rozhodli znovu spojit módu s pomocí potřebným. V rámci večera se nejprve uskutečnila vůbec první přehlídka vysoké krejčoviny v České republice. Návrhářem, jež v Praze tzv. haute couture módu představil, byl dlouholetý přítel Terezy Maxové, italský návrhář Francesco Scognamiglio, jehož róby oblékají mezinárodní celebrity jako Beyoncé, Madonna či Lady Gaga.

Po módní přehlídce následovala aukce, ve které bylo v nabídce sedm unikátních uměleckých předmětů v celkové vyvolávací ceně 662 tisíc. Mezi draženými položkami byla plastika GUN ze série plastik X-RAY umělce Davida Černého, pero Montblanc Heritage 1914 z limitované edice 1000 kusů, luxusní kožená taška Louis Vuitton “Keepall Bandoulière 50” personifikovaná výtvarníkem Pastou Onerem, unikátní fotografie Miloše Formana od kanadského zpěváka Bryana Adamse ze signované série sedmi kusů, dvě vstupenky na květnové vystoupení baletního génia Sergeje Polunina v Národním divadle včetně osobního setkání s tanečníkem, unikátní dráhové kolo Festka Limited Edition for Nespresso vyrobené exkluzivně pro aukci z použitých kávových kapslí Nespresso a dvě místa v první řadě na módní přehlídku haute couture Maison Francesco Scognamiglio, která se bude konat v červenci 2017 v Paříži. Role moderátora a licitátora se stejně jako minulý rok ujal Lukáš Hejlík po boku ředitelky aukčního domu Dorotheum Dr. Márie Gálové, jenž byla aukci odborným garantem.

Celkový výnos aukce se vyšplhal na úžasných 1 589 000 korun.

Rozhodli jsme s z výnosu této aukce podpořit ohrožené matky. V Česku bohužel stoupá domácí násilí, psychické i fyzické, a týraným matkám hrozí, že v důsledku nedostatku peněz na vlastní bydlení či na náklady spojené s péčí o sebe a dítě by bez zázemí azylových domů o své děti přišly," uvedla k výnosu patronka nadace Tereza Maxová.
D
ěkujeme všem dražitelům a patnerům akce za podporu!!!

O nadaci > Novinky > Benefiční večer Mercedes-Benz Prague Fashion Week a magazínu Proč ne?!

RENOMIA, a.s. Travelport - GalileoAccentureOriflame