Projekt Rozjedu to! rozšiřuje podporu dětem z dětských domovů

542878-gallery1-i3gba.jpg

13. 4. 2016

Projekt Rozjedu to!, který vznikl před dvěma lety v rámci spolupráce Nadace Terezy Maxové dětem a firmy ŠKODA AUTO a.s. s cílem lépe motivovat děti ve věku 11 – 15 let žijící v dětských domovech k většímu důrazu na vzdělání a osobní rozvoj, dostal nový impuls.

Díky nově zřízenému vzdělávacímu fondu s rozpočtem 300 000 Kč mohou nyní čerpat pomoc během studií na střední škole i děti, které už věk patnácti let dovršily.

Projekt Rozjedu to! se primárně zaměřuje na podporu dětí na druhém stupni základní školy, kdy se začínají aktivněji rozkoukávat, kde budou následně ve studiu pokračovat. Zajišťuje jim exkurze na reálná pracoviště a nabízí jim možnosti budoucího profesního uplatnění.

„Chceme jim dát maximum možností, které je podpoří v získání lepšího prospěchu, individuální péče i motivace. Zkrátka tak, jak by byly podporovány v rodině,“ uvedla ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, Terezie Sverdlinová.

Nový vzdělávací fond Škody Auto a Nadace Terezy Maxové dětem nabízí zlepšení podmínek ke studiu a zajištění materiálních potřeb nezbytných ke studiu. Je primárně určen pro děti, které se zapojily do projektu Rozjedu to! a nyní jsou již na učilišti či střední škole. Fond je však otevřen i dětem z domovů, které se projektu Rozjedu to! dříve neúčastnily a spadají do této věkové skupiny.

Děkujeme společnosti ŠKODA AUTO a.s. za dlouhodobou podporu, které si moc vážíme!

Odkaz na celý článek ZDE:

O nadaci > Novinky > Projekt Rozjedu to! rozšiřuje podporu dětem z dětských domovů