Splněná přání v těžkých začátcích

Kapitola_1_těhotné ženy.jpg

13. 11. 2015

Skvělá zpráva pro maminky zapojené do projektu "Na začátku", který od roku 2012 realizujeme s našim dlouhodobým partnerem Amalthea o.s. Díky podpoře společnosti ČEZ, a.s. můžeme ještě více pomáhat!

Smyslem unikátního projektu "Na začátku" je podpořit těhotné ženy, které se ocitnou ve složité životní situaci a vytvořit pro ně záchrannou síť k zajištění včasné a komplexní služby a tím minimalizovat rizika umístění jejich dítěte mimo rodinu. Jinými slovy připravit v době těhotenství ty nejlepší podmínky pro dítě – a to ideálně v jeho vlastní rodině. Pokud to z jakéhokoli důvodu nejde, pak v rodině náhradní. Chceme dopřát dětem hned od narození možnost vyrůstat doma a ne v ústavu.

Za dobu realizace projektu se podařilo podpořit 37 nastávajících maminek, kterým se narodilo celkem 42 dětí. Z tohoto počtu zůstalo u biologických rodičů 39 dětí a tři byly umístěny do rodiny náhradní. Mise projektu byla tedy 100% naplněna, což nás nesmírně těší.

Děkujeme společnosti ČEZ, a.s. za finanční dar ve výši 100.000 Kč i všem dalším dárcům, kteří tento projekt podpoří a tím umožní zůstat spolu – rodičům se svými dětmi a dětem v bezpečné náruči rodičů.

O nadaci > Novinky > Splněná přání v těžkých začátcích