Jarmark OnaDnes.cz oslavil 15. výročí

Jarmark_26.9.2015.jpg

29. 9. 2015

V sobotu 26.9 se na Výstavišti v Praze Letňanech uskutečnil jubilejní patnáctý ročník Jarmarku OnaDnes.cz a naše nadace byla opět u toho.

Jako již tradičně byla smyslem akce podpora potřebným. Tentokrát výtěžek akce ve výši 101.698 Kč rozdělíme mezi sestry Janu a Žanetu z Náchoda, které vyrůstají v sociálně slabé rodině. Obě sestry jsme podpořili už v loňském roce a pomohli jim studovat na Vyšší zdravotnické škole. Letos úspěšně odmaturovaly a byly přijaty k bakalářskému studiu na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Rodinný rozpočet na krytí nákladů spojených s vysokoškolským studiem rozhodně nestačí a bez nadační podpory by děvčata studovat nemohla.

Dalším podpořeným bude patnáctiletý Matěj, který vyrůstá v Dětském domově v Kroměříži.V září Matěj nastoupil do 1. ročníku Obchodní akademie Kroměříž. Vybral si obor informační technologie. Ve svém volnu se Matěj již tři roky profesionálně věnuje závodnímu tanci, v budoucnu se chce stát profesionální trenérem. On i jeho partnerka jsou velmi talentovaní a v tanci se jim daří. V současné době tancují v taneční skupině A a zbývá jim dobýt už jen nejvyšší výkonnostní třídu. „Je hodně těžké ji získat, a proto s partnerkou děláme maximum, abychom této třídy dosáhli,“ říká Matěj, který trénuje denně a víkendy věnuje soutěžím. Rozpočet dětského domova nestačí na pokrytí nákladů tohoto finančně náročného sportu, a proto Matějovi pomůžeme s náklady na vybavení i úhradu individuálních lekcí.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem partnerům akce a zejména mediální skupině MAFRA a.s. a redakci OnaDnes.cz za dlouhodobou podporu a důvěru, které si moc vážíme.

Přejeme Jarmarku mnoho úspěchů do dalších let!

O nadaci > Novinky > Jarmark OnaDnes.cz oslavil 15. výročí