Netradiční oslava Mezinárodního dne dětí

2. 6. 2015

Při příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádala Nadace Terezy Maxové zajímavý program pro děti z několika dětských domovů. Celý den se nesl ve znamení oslav, a to jak v rámci návštěvy Dětského domova v Krnsku, tak i např. na stadionu AC Sparta Praha. Tam pro ně připravili exkurzi zázemím fotbalového klubu společně s představením profesí, které s prací v tomto sportovním klubu souvisí. Děti tak měly možnost zjistit nejen to, co obnáší život fotbalisty, ale i jaký tým lidí za těmito osobnostmi stojí. Seznámily se s povinnostmi kustoda, sportovního maséra, technika aj.

Součástí oslav byla také odpolední návštěva Národního technického muzea, kde byla za podpory Škoda Auto a.s. pro děti připravena skupinová prohlídka za přítomnosti patronky nadace, Terezy Maxové. "Den dětí je příležitost darovat dětem pocit, že jsou ostatními přijímáni. Za nadaci jsme chtěli tento pocit dát tradičně těm, kteří jej potřebují nejvíce, a totiž opuštěné děti. Kromě zábavy se mohly na akci i mnohému naučit a zjistit, jaké profese je možné v životě zastávat. Je úžasné věci propojovat a vidět ty okamžiky, kdy v dětech probudíte zájem o nové věci," uvedla Maxová.

Jak vysvětluje ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, Terezie Sverdlinová: "Chtěli jsme s partnery nadace oslavit den dětí zajímavě a zároveň naučně. Se Škodou Auto spolupracujeme v rámci projektu "ROZJEDU TO!", který podporuje děti ve věku 11 - 15 let ve vzdělávání a pomáhá jím s výběrem směru, kterým se chtějí v životě vydat. Pomocí mentorů, proškolených vychovatelů či psychologů je motivují ke vzdělávání se a potřebě rozvíjet se. Je proto nasnadě, že oslava dětí nebude pouze zábavná, ale i vzdělávací. Věříme, že si z takové akce odnesou nejen dobré pocity."

Děkujeme tímto všem zapojeným partnerům akce, jmenovitě ŠKODA AUTO a.s., Národnímu technickému muzeu, C&B Group a.s., AC Sparta Praha, Smilebox & Sweetlife za podporu a organizaci tohoto dne!

O nadaci > Novinky > Netradiční oslava Mezinárodního dne dětí