Životopis

Tereza Maxová - životopis

Tereza Maxová se narodila 31.8.1971 v Pardubicích. V roce 1975 se s rodinou přestěhovala do Ústí nad Labem, kde v roce 1985 ukončila základní školu se sportovně-atletickým zaměřením.

Po úspěšných přijímacích zkouškách nastoupila na gymnázium Budějovická v Praze. Po maturitě, v roce 1989, byla přijata ke studiu na Právnické fakultě Univerzity Karlovy.

S vidinou cestování a nových zkušeností se zúčastníla ve svých sedmnácti letech, v době stále trvajícího komunismu, konkurzu francouzské modelingové agentury Madison. Její profesionální kariéra započala v roce 1989, kdy odjela do Paříze krátce po Sametové revoluci.

Tereza vždy byla a stále je ideální modelkou. "Nebyl to jen její úchvatný vzhled, který z ní učinil tvář devadesátých let. Fotografové a stylisté, kteří s ní po léta spolupracovali, vždy velmi oceňovali její profesionální přístup, energii a odhodlání", říká Juergen Wagner z agentury Next Models. Spolupracovala snad se všemi velkými fotografy od Patrika Demarcheliera, až po Maria Testina a Petera Lindberga.

Její tvář byla titulní straně britského Vogue, stejně jako na předních stranách Elle, Marie Claire a Glamouru. Prošla po všech významných přehlídkových molech – Dior, Chanel, Prada, Gucci, YSL, Ralph Lauren a byla tváří pro reklamní kampaně takových značek jako jsou Karl Lagerfeld, Donna Karan, Hermés, La Perla, Vichy a L'Oreal.

Ani na vrcholu své kariéry neztratila kontakt se skutečným světem. Návštěva pražského kojeňáčku v roce 1996 se změnila v dlouhotrvající pomoc opuštěným dětem. Nyní má Nadace Terezy Maxové dětem pod patronátem 24.000 tisíc dětí vyrůstajících v ústavní péči v České republice a bezpočet dětí umístěných v sociálně slabých biologických a náhradních rodinách.

Maminka tří dětí (Tobias Joshua *2000, Mína *2009 & Aiden *2011) a tvář dvou desetiletí - to může být jen Tereza Maxová, která si během své neuvěřitelné kariéry v módním průmyslu vysloužila mnoho uznání.

Člověk by očekával, že po tak dlouhé a závratné kariéře, založením rodiny a téměř dvaceti lety strávenými ve světe módy bude Tereza zpomalovat své životní tempo, ale opak je pravdou. Stále věří, že to nejlepší na ni teprve čeká.

O nadaci > Naše patronka > Životopis

RENOMIA, a.s. Travelport - GalileoAccentureOriflame